dolgoSKezek

szdrhd@gmail.com - Szalainé dr. Haraszti Dóra

Facebook

Friss topikok

Ahol alkotok

2014.07.10. 23:47 | dolgoSKezek | Szólj hozzá!

Csatlakozva Hosszú-Bardócz Évi szerintem szuper kezdeményezéséhez, megmutatom a Pici Műhelyt (így hívják a kft-nket :) ). Van dolgozószobánk, amit közösen használunk a férjemmel - bár javában zajlik a területfoglalás, már két asztalom van. :) Az egyik a számítógépes-számlaírós-postázós-unalmas, a másik a varrós. Ez utóbbit mutatom most meg, kíváncsi vagyok, hogy tetszik nektek a munkahelyem.

IMG_4455.JPG

A barna polc már magában is gyönyörű, de így, hogy azon tárolom az anyagaimat, illetve a dobozokban, kosarakban a varráshoz szükséges egyéb kellékeket, egyértelműen külön biztosításért kiált. :) Legfelül a dél-koreai anyagok, néhány elkészült portéka, jobboldalt pedig a vízlepergető anyagok vannak elhelyezve. 

IMG_4456.JPG

IMG_4461.JPG

A dél-koreai anyagokról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ilyesmik készülnek például belőlük:

IMG_4360.JPG

Eggyel lejjebb vannak a szabadidő anyagok, kordok, az itthon vásárolt vásznak (alul egyszínű, feljebb pöttyös, legfelül mintás), a kis tárolókban közbélések, tépőzárak, felvarrható díszek, egyebek várakoznak jó sorsukra.

IMG_4457.JPG

IMG_4462.JPG

Legutóbb ebből a kupacból a pöttyös anyagokból dolgoztam...

IMG_3908.JPG

Még lejjebb szintén kellékek, a nagyobb dobozokban a cafat-anyagok, egy másikban másikban műbőrök, illetve filcek külön. A kosarakban szalagok csoportosítva hossz, típus szerint.

IMG_4458.JPG

Az asztal alatti részen az újrahasznosítandó anyagok vannak, meg a lock-om, jó rég használtam...

IMG_4466.JPG

A barna polc mellett áll egy fehér, itt tartom mappákban a szabásmintákat, a Burdáimat, és már varrós lapokat, Tilda-könyveket. Kicsi konténerekben a cipzárak, papírdobozokban a csipkék kaptak helyet.

IMG_4463.JPG

IMG_4464.JPG

IMG_4465.JPG

Az asztal mellett van egy nagy doboz alapanyag, amik mind lóvarráshoz kellenek. Mivel a wellsoft nagyon szöszöl,  rákészülést igényel a vesszőparipák készítése, most is épp egy-két ilyen nap előtt állok, akkor majd (ki)ürül a doboz. A nagy Jysk-es párna a tömőanyag, nem szoktam elaludni a dobozon.

IMG_4467.JPG

IMG_4468.JPG

IMG_4469.JPG

Ilyesmi lesz például belőle ♥

IMG_3555.JPG

Az asztalon a legfőbb inger maga Singer. Imádom, nem lehet okom panaszra, kb. tízéves modell, kb. tíz éve van meg, Kristófom babaruháit kezdtem rajta varrogatni (most lesz 9...). Mögötte a kupacban a megvarrandók: némelyik csak szabva, mások felvasalva, megint mások már gombostűzve - nos igen, érnek meglepetések. :)

IMG_4472.JPG

A back-up. Igazából Petráé, a hét éves kislányomé a gép, de a generálszervizek idején nálam is helytáll. Itt van, mert így könnyebb leülni varrni, mintha fent lenne a gyerekszobában a dobozában.

IMG_4473.JPG

Varródoboz valószínűtlenül rendben. ;)

IMG_4476.JPG

IMG_4477.JPG

Az asztal mögötti konténerben a csomagolópapírok között bújnak meg a vesszőparipákhoz használandó rudak. Ahogy említettem, csőre vagyok töltve, betáraztam.

IMG_4478.JPG

Az eladásra szánt szalagokat és egyéb rövidárut dobozokban tartom. Én is használok belőlük ha kedvem tartja, ezért vannak munkaközelben.

IMG_4480.JPG

IMG_4479.JPG

Petrámmal kreatívkodtuk ezt a tárolót (másik 14 mellett :)) a varráshoz szükséges eszközöknek.

IMG_4475.JPG

És végül az ollóm. Nagyon szeretem. Főleg mert lila :).

IMG_4481.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgoskezek.blog.hu/api/trackback/id/tr156498491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: aktuális házunk tája
süti beállítások módosítása