dolgoSKezek

szdrhd@gmail.com - Szalainé dr. Haraszti Dóra

Facebook

Friss topikok

Varrjunk együtt foglalkoztató könyvet! - Bevezető rész

2015.10.11. 22:36 | dolgoSKezek | komment

Nagyon sokan megkerestek egy bizonyos textilkönyvről szóló videóval. Volt aki a figyelmembe ajánlotta, volt aki meg szerette volna varratni. (Katt IDE a videóhoz.)

Természetesen nem vállaltam. Nem stílusom a kopizás, és bár nagyon jók az ötletek, ez a fajta kivitelezés is távol áll tőlem.

Ami az alapvető bajom a könyvvel, hogy látszik, hogy egy felnőtt kézhez is nagy, nincs tartása, nyeklik-nyaklik, és az összeillesztés sem esztétikus számomra. A felhasznált anyagok sem tetszenek igazán, de láttam már ezt a könyvet egy az egyben lemásoló "alkotó" munkáját, na ott aztán volt haddelhadd az anyagoskosárban...

Ahogy azt a facebook-oldalamon kértem, ezt nézzétek el nekem, és higgyétek el, tudunk szebbet csinálni!! Közösen, az internet segítségével, a blogoldalam posztjain keresztül.

Megbeszéltük, hogy varrunk együtt egy kisebb kiadást. Igaz? Megbeszéltük! Szavazhattatok a kedvenc oldalaitokra, hogy a legnépszerűbb lapocskákkal elkészülhessen a TE MAGAD ÁLTAL KÉSZÍTETT KIS KÖNYV A GYERMEKEDNEK, UNOKÁDNAK, KEDVENC BARÁTNŐD GYERMEKÉNEK, AMIT MÁR KARÁCSONYKOR ÁT IS ADHATSZ NEKI! ♥

Az általatok megszavazott nyertes oldalak a következők lettek:

- tornacipők (a cipőkötés gyakorlására)
- copfos oldal (a fonás gyakorlására)
- formapárosító oldal(ak)
- átgombolható virágos oldal(ak) (a gombolás gyakorlására)

Attól függ, hogy hogy férünk el, sokan szerettétek volna az öltöztető babát, és a vonatos számolós oldalt is. Meglepődtem, azt hittem, a mosógépes oldal mindent visz majd! :)

Ezek a feladatok a 3 éves, illetve afeletti korosztálynak valók. Én a 3+-os könyveimbe tenném. Kivételt jelent a formapárosító feladat, ez már előbb is elvégezhető. Ugyanakkor jó ha van minden könyvecskében egy-egy könnyebb feladat is, mert fontos a sikerélmény, anélkül nem szívesen megyünk neki nehezebb feladatoknak, miért lennének mások a gyerekek?!

Ha egész pici babád van, helyezz el számodra kedves motívumokat az oldalakon valamilyen rendszer szerint, pl. vágj ki állat-, vagy jármű formákat, és az utolsó posztban ismertetésre kerülő összeillesztési technikával egy egyszerű, de rém cuki könyvvel lepheted meg.

Ha nem is picurkád, de még nem is háromévesed van, akkor is tarts velünk, legfeljebb elteszed kicsit későbbre ezt a szuper ajándékot!

SZUPER, MERT TE KÉSZÍTED EL!

Az öt legfontosabb dolog:

1. Gratulálok, bátor vagy hogy belevágtál, örülök hogy hiszel magadban, én is hiszek benned!

2. MEG TUDOD CSINÁLNI!

3. Szép lesz, mert te készíted el, ez szépíti meg legfőképpen!

4. Ha elkezdesz velünk dolgozni, ne add fel, ne hagyd abba, mert...

5. ha elakadtál, valamit nem értesz, vagy csak egy kis bíztatásra vágysz, keress meg nyugodtan a Facebook-oldalamon keresztül, és együtt rendbe tesszük a dolgokat!

Olyan megoldást kerestem, ami az esetleg varrógéppel nem rendelkezők számára is használható. Kifejezetten célom volt, hogy a könyvünk sokkal több munkával ugyan, de kézi varrással is elkészíthető legyen.

Ennek érdekében filccel fogunk legfőképp dolgozni, de természetesen használunk majd dekoranyagokat, amelyekkel kapcsolatban a legfontosabb követlemény jelen esetben, hogy vékonyak legyenek. Nem baj, ha mindenféle maradékból dolgozol, sőőőt. Ugyanakkor a maradékosdobozból a legszebb fecniket vedd elő, sokszor a fecniméret nem is elég! Az következő bejegyzésben a címoldal beborításához pl. egy 17x17 cm-es darab fog kelleni.

A hetente jelentkező posztokban egy-egy oldalt varrunk meg, és az utolsó posztban a záróoldal elkészítését követően össze is állítjuk a könyvet. Egy 8 héten át tartó kaland legeslegelején vagyunk, izgi, nem?

A végeredmény tehát nem az én könyveimmel egyező kivitelt jelent majd, de elkészítem majd saját képemre is a könyvecskét, meg egy kis meglepetést is. Ez utóbbit pedig ki fogom sorsolni. Hogy kik között? 

Minden héten az aktuális posztot a facebookon megosztók közül kisorsolok egy nevet, aki "továbbjut a döntőbe". A  közös kis kalandunk legvégén tehát e bevezető rész és a nyolc poszt után 9 név lesz a tarsolyomban, közöttük fog gazdára találni a meglepetésem.

A következő bejegyzés az első oldal varrásáról szól majd, az enyém így néz ki (esti fotó, ejnye-bejnye nekem!): dsc_0387.JPG

Szükséged lesz a könyvhöz összesen 4 darab különböző színű A4-es 2 mm vastagságú barkácsfilcre (első alkalommal csak egy 15x15 cm-es darabra dolgozunk majd), de jobb egyszerre megvenni, mert az oldalak felszabása után a maradékokból tudjuk a szükséges motívumokat kivágni. (Ez kapható hobbiboltokban, én a FabTextiltől szoktam rendelni, nagyon gyorsak, nagyon szépek a filc-lapok.)

A címoldalhoz döntésedtől függően kellhet még egy darab 17x17 cm-es vékony vászon, ami aprómintás, nem hivalkodó, nem vonja el a figyelmet a főmotívumról (de dolgozhatsz a színes filcoldalra is, akkor nem kell), és esetleg hímzőfonal, hímzőtű a megálmodott minta függvényében.

 

Remélem izgalmasnak találtad ezt a bejegyzést! Ki csatlakozik egy nagy közös kalandhoz? ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgoskezek.blog.hu/api/trackback/id/tr687957946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasztány Noémi 2015.10.12. 13:17:52

Szia!szeretnek csatlakozni! ez egy szuper otlet,en kinlodok mar a konyvvel 1-2hete.Udvozlettel Noemi

dolgoSKezek 2015.10.12. 19:53:16

@Gasztány Noémi: Isten hozott, tarts velünk! :)

Melinda Horváth Zsoltné 2015.10.13. 21:08:25

Én is szeretném varrni a könyvet! 1 fiú, és két lény kapná karácsonyra..., a fiúnak gondoltam még valami csatos dolgot, a lányoknak a mosógépet ki nem hagynám! :)

dolgoSKezek 2015.10.15. 19:45:46

@Melinda Horváth Zsoltné: Sajnos a mosógépet nem szavazta meg a "nép". Azért remélem velünk tartasz! ;)
Címkék: Varrjunk együtt babakönyvet!
süti beállítások módosítása