dolgoSKezek

szdrhd@gmail.com - Szalainé dr. Haraszti Dóra

Facebook

Friss topikok

Varrjunk együtt foglalkoztatókönyvet! - 5. rész

2015.11.16. 21:25 | dolgoSKezek | Szólj hozzá!

Most egyszerre két oldalt töltünk meg. Az egyiken lesz az öltöztető baba, a másikon a szekrény.

yylgebmldem_a1uebde3lyvtg46egwqkhiwts58bgli.jpeg

Ennél a feladatnál sajnos nem tudunk spórolni, pedig eddig is látható módon célom volt minél több feladatot besúvasztani a könyvünkbe, de a miszlikbabákra rendkívül nehéz ruhákat passzintani, a felhelyezés pedig csak patenttel működne, ami még talán a három éveseknek is nehéz - és a mi könyvünk zömmel ezt a korosztályt célozza majd. (Ezt a Leóval való tesztelések alátámasztják! :) ).

A mai poszt a létező legegyszerűbb verziót mutatja meg az öltöztető oldal elkészítési lehetőségei közül, és csak részben azért, hogy a kezdőknek is könnyű verziót kínáljak, inkább mert sűrű most az élet a munka frontján.

Én kisfiút készítek, mert Leónak adom majd, de lehet kislány, sőt macika is az, akit öltöztetni fogunk - természetesen. Gondolkodtam marslakón is :), de már a robot is megosztó volt, hát még egy űrlény! Lányoknál nem csak felső és alsó ruházatban lehet gondolkodni, hanem csinos ruhácskákban is. Amit még megfirkáltam volna, ha van rá időm, hogy a ruhákat lehet díszíteni. Egy kis hímzés, egy szalag felvarrása nem nagy ördöngősség, de nagyon feldobja a látványt. És ez a fiús rucikra is igaz. Gombot nemigen ajánlok, falat kis ruhák ezek, épp elég felvarrni rá a tépőzárat csak úgy simán is.

Amit még lehet: nem csupán filcben lehet gondolkozni, alaposan felvasalt színes vásznakat is bátran hsználhattok, nagyon-nagyon hatásos trükk. (Az alapos felvasalás megvédi a kis ruháinkat attól, hogy foszlani kezdjenek, és tartást adnak a tépőzár felvarrásához. Normál bolti közbélésből két réteget javaslok, persze szabályosan felvasalva, a másodikat csak a már kihűlt és pihentetett első rétegre kell rávasalni. Kezdőknek: hogy mi a közbélés, és hogy ezt hogyan is kell: kérdezzetek rá a boltban ahol veszitek!)

Nos akkor megmutatom az én hullaegyszerű oldalaimat, bemutatom Pistit, aki szerencsétlen télen-nyáron rövidnadrágban és pólóban fog flangálni, mert nem éltem a lehetőséggel, hogy hosszúujjú cuccokat is készítsek neki. Majd kell varrnom egy rendes anyukát is...

Vesszük a filc, vagy esetleg műbőr-darabunkat, amiből a babácskánkat fogjuk kivágni, és ráhelyezzük az oldalra, nyessük, nyessük, míg kb. ezt nem látjuk arányaiban.

giqy9elxb9syncswtuktpwjybshy8vulcnebarxoyze.jpeg

Egy papírlapot ugyancsak ekkorára vágunk, ezen a területen garázdálkodhatunk tervezéskor.

jpw7sa0vsrfva685iytrj72gcnqbbjjy2myskhdswro.jpg

Rajzoljunk lényt! Az ujjakkal ne foglalkozzatok, de tényleg, irtózatos macera lenne szépen kivágni, aztán pedig rávarrni az oldalra. Orra nyugodtan lehet a gyereketeknek, sőt ha akarjátok, esetleg térde is :), és nyomom a minimált, mint a gázpedált az autópályán.

Nem feltétlen az én kis bendzsókámat kellene másolni, de a képen lévő arányokat próbáljátok lekövetni. Egy vastag derekú maci ruhái pl. nem férnek el az általam készített szekrényben, készüljetek úgy, hogy ducimacik ruháinak más gardróbot kell szerkeszteni!

ucexroakdwfsmtx1ud9j9-kg6sl1danx5c5fwriofh4.jpeg

d0u2mizvanumqczieergrufo57hgcd2bi9dt-mnwgaa.jpeg

Ezt követően titkosszolgálatosat játszunk, és a kiscsávót áramra kötjük... :D

Neeeeeeeeeeeem, persze nem, csak csipesszel rögzítjük a kiálló részeket, hogy körbevágás közben ne csússzon el a papír az anyagtól. A műbőrön látszik a tűszúrás utána is, a filcbe, ha ilyen falatnyi, nehéz szépen tűzni. Én a fej körbevágásával kezdtem.

wvg2fwcqm1k5ocnlmuvllyb7htuuy_kakdbxh-s3vrs.jpg

Aztán szépen áthelyeztem a kis rögzítéseimet, ahogy haladtam előre.

zphrylmsj4i20supbfecbtlygqbpcbcljl978own7xs.jpg

Késssz!

npybqwpqvwdaqeo0fpwqh7evpumakdiqpzvvjwvcfcc.jpeg

Most arccal egy akármilyen kis filcdarab felé fordítjuk (neonzöld csak kifejezetten punkvarrás esetén ajánlott), és körbevágjuk a fejet. A kép még a before-állapot. Ez azért kell, hogy a haj pont a fej ívét kövesse, egy mm-rel legyen nagyobb!

iuclsqdda3zl8xxypf5ssnx7s91g-a3fbojudguv8cy.jpeg

Egy ilyen kis torzót kapunk, de látható, a fejtető OK. Jöhet a fodrászkodás.

sbodxqjej0pt6dru729pvg2ssha6bp1xcexqex8pusu.jpeg

brvpefhclnzhh71eg7a7xcmq6yomz1ib3jmyyhgufau.jpeg

Összepróbáltuk, varrjuk fel! Először a testet. Rá az alsónacit (nálam fehér műbőr), de ez opcionális. Jöhet a tépőzár (ez is világos cérna ugye), és utána a haj. A tépőzárnak a puha oldalát varrjuk a babára, a keményet fogjuk a ruhákra, a választ hogy miért, a szekrény rejti. ;)

s2ligkz4m6z5qy5jlnazzlysb1uf2mqzglf25byo_ni.jpeg

Utána hímezzünk szemet, szájat, esetleg szépségpöttyöt, ragozhatjuk még, de a pucérka elkészült! Jön a szekrény!

5mzpgefzntlwtplqzhenyhqzg0dpqphsyhrj4ddhvzc.jpg

Megintcsak kimérünk egy szekrénynek való méretet filcből (két leeső csík kiadja a lapok méretre szabásából maradók közül :) ). Félbevágjuk ha egyben van, átlapolva odapróbáljuk, fogantyút keresünk.

8m7rpmrra37tbeqdfrwp0q69buus-hbbdkl8jig7r5w.jpeg

6r6akcohfkkl0rvardt3xvzh2vwj7ewqpamoeu0r4mc.jpeg

iern0wbmfcd5nfur3s8oo7k05isaiwtlwn3qmbatmbo.jpeg

Felvarrjuk a gombot, és akkor szentségelünk a tépőzár felvarrásakor mint én, hogy ezt minek tettük (cipzártalppal megugorható :) ), vagy kiszabjuk a puha oldali tépőzár csíkokat, és felvarrjuk a szekrényajtókra, illetve a majdani szekrénybelső közepére. (Mindig próbálni, próbálni, próbálni - mi hova kerül majd.) Szóval a tépőzárak után, de még a szekrényajtó felvarrása előtt gomb! A hosszú csík jobb választásnak tűnik, mint a pici pöttyök, kicsit könnyebb sikerélményhez jutni.)

Azért a puha oldalt varrjuk fel az oldalakra és a ruhákra a keményet (pedig az nehezebb a miszlikekre sajnos), mert összeborulnak a szekrényben a ruhák, és az üres hely kemény tépőzárja szétszöszölné a "szemben" lévő ruhát. Tudomány van... :)

z9oo3s0k1g1txa9bth6vlq01iozeempfcmy46yb-rm4.jpeg

xuycjggcvtxgj5jzvxzbjeuyf3bwmvj6jrcsk5_mxqk.jpeg

Felvarrhatjuk az ajtókat. :)

g2xxo3jcckisiklnlfwu_bgrcvji70wieyrzf6itd8g.jpeg

Nem fog kinyílni. :)

2pjq0chwsxu4v4buls3cnvezpztq3yrh5b13u2tjcn4.jpeg

Jöhetnek a ruhák! Mint említettem, a mi ruhatárunk kicsit egyoldalú, de Leó még nem vész el a részletekben, jelenleg mindent rá akar adni Pistire egyszerre, szóval a Desigual télikabáttal még ráérek! :)

A technika:

5cihdkp_uixcrilzdtzqe0u8dgkq_nq0arkpceaeila.jpeg

bey2arngciwyzd_bvg9doticwexbb0dnlfbu06_impm.jpeg

x0_2sd1-dbogjoccyc2-rhncxxsjis0vdvrk4kfhqdo.jpg

2bto5oqekbliz9h7aowrz9sg1kdmkybfi4k_nj294iy.jpg

Kivágom, tépőzárazom, kész!

w4bpeng-b5nrus0hl_68xffysimbueaatclbygjs4z8.jpg

Mindenféle szekrényművelet elején természetesen a szekrényajtók is díszíthetők, én beértem a tépőzár adta "kazettákkal".

4fkr4llhzv677w2ud0ttciozheid0zym7llz7d9kcpy.jpg

Tádámmm!

4jfr53-xg1ftb9l7jcnc3or6zwx_6lcbrociyyusjpc.jpg

Elkészült tehát Pisti és az ő szekrénye.! :)

Hosszabb szünet következik, december 8-án találkozunk újra ebben a témában. Varrunk egy jó kis tornacipőt. A hozzávalókat majd időben idepótolom! Addig is varrásra fel! :)

oxq-gnj8oqlg2uesxjtavlina-erbcdhcw-mxfaavr4.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgoskezek.blog.hu/api/trackback/id/tr438083776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: Varrjunk együtt babakönyvet!
süti beállítások módosítása