dolgoSKezek

szdrhd@gmail.com - Szalainé dr. Haraszti Dóra

Facebook

Friss topikok

Tesco-varrógép kicsiknek, nagyoknak

2014.07.21. 18:35 | dolgoSKezek | 1 komment

Egy olvasóm keresett meg azzal a kérdéssel, hogy az alkotósarkom bemutatásakor említett kis tartalék-gép mit tud, Petráé-e, vagy az enyém, mit javasolok kislányok varrni "tanulásához". Tapasztalata szerint a játékvarrógépek inkább bosszúságot okoznak, nem élvezhető a velük való játék, na pláne tudáunk nincs is, bár kétfélét is kipróbált.

Arra gondoltam, talán másokat is érdekelhet ez a kérdés, így írok róla.IMG_4577.JPG

Tesco-gépünk van, Petra kapta, nem én :), bár az volt az elgondolás, hogy hirtelen Singer-halál esetén (ilyen nincs sztem, csak elhanyagolt generálszerviz okozta kellemetlenségek) jó lesz gyors helyettesnek. Petra örömmel varrt vele ezt-azt, és a befűzés műveleti sorrendjének elsajátítása után nagyon jól boldogult. Ezen a gépen nincs olyan precíz iránymutatás, mint az enyémen, fejből kell nyomni. 6 évesen kapta, megoldotta. Persze mellette voltam, és tudni kell, hogy ő egy nagyon precíz és kitartó kislány.

Nagy gép után fura amúgy, a pedálja csak akkora, mint egy kis női tenyér, beépített világítása pedig nincs is.IMG_4582.JPG

Mégis, nagyon szépen varrja az alapöltéseket, konkrétan a sima és a cikk-cakk öltést. A variációk abban merülnek ki, hogy a sima és a cc öltések milyen hosszúak és szélesek legyenek. :) Még lovat is varrtam vele, ami tekintve a műanyag talpat erős kihívásnak tűnt, de nem volt semmi gond a dupla réteg wellsoft-tal, és a középréselt polárral. 

IMG_4578.JPG

IMG_4579.JPG

IMG_4580.JPG

IMG_4581.JPG

IMG_4583.JPG

IMG_4584.JPG

Applikálni viszont sehogyse sikerült vele: vagy a közbéléssel lehet baja, vagy tényleg nem alkalmas bonyolultabb műveletre - nem tudom. Uzsonnás-táskát is raktam vele össze, de a viaszos vászonnal is meggyűlt néhányszor a baja. 

Azt, hogy ezt vettük, egy játékbolti eladónak köszönhetjük, aki szintén csalódott már, amikor kislányának ajándékba játék-gépet vett. Tök rendi módon ajánlotta ezt a megoldást, hogy a legolcsóbb, legkisebb frankó gépet vegyük, jobban járunk. Ez a Tesco-ban több, mint egy éve 10 000 Ft körül volt, duplaennyiért ugyanilyet nem vennék, pedig azóta csak húsz körül láttam gépet, bár mostanában nagy Tesco-ban nem is voltam...

A játékbolti eladó véleményét osztom, azóta is hálával gondolok rá amikor a kis gép kattogni kezd valamelyikőnk keze alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgoskezek.blog.hu/api/trackback/id/tr786529995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szala@ 2014.07.22. 03:26:08

Kiegészítésként csak annyit, hogy Tesco-ban láttam ezt a típust 10-ezer alatt is, amikor már csak pár darab volt. Érdemes vadászni, ha nem pont most kell.

Singer szerelő szerint a 20-ezres Tesco-s modell minőségben/tudásban már a márkás termékekkel is felveszi a versenyt. Felnőttnek költséghatékony megoldásként...
Címkék: aktuális
süti beállítások módosítása