dolgoSKezek

szdrhd@gmail.com - Szalainé dr. Haraszti Dóra

Facebook

Friss topikok

Workshop Barbival, Barbi varr :)

2015.01.25. 20:42 | dolgoSKezek | Szólj hozzá!

Ismét lerántottam egy leplet, Barbi is létezik, nem csupán virtuális képződmény. Ténylegesen tud varrni, és ahogy láthatjátok, vasalni, sőt mosolyogva vasalni is.dsc_0316.JPG

A helyszín 100%-os választásnak bizonyult, a mai workshop is a Mosolygóban volt, és Barbi és Szilvi jól illettek az enteriőrbe, nagyon sokat mosolyogtak. :) A kilátás onnan ma reggel:

dsc_0312.JPG

dsc_0311.JPG

dsc_0310.JPG

Kaptunk ajcsit is, hamar elkapkodtuk a levendulapárnákat, mire kattant a masina, ez a kettő maradt csak a tálcán:

dsc_0320.JPG

No de a lényeg! Barbi, bár nem mérleg jegyű, de ismer olyat, tökéletes engyensúlyérzékkel mesélt az anyagokról, az egész tárcakészítés mikéntjéről. A tök kezdők is értették, és a haladók sem unták el magukat.

dsc_0309.JPG

Közben én a kezemben tartok egy igazi Barbivarr-tárcát, és igen, könnyen találnának vénát a kezemen a sürgősségin...

dsc_0308.JPG

Keretválasztás, anyagválasztás következett nem gyenge kínálatból, csipkék, fityegők szép számmal - gyakorlatilag felköltöztem volna az asztalra...

dsc_0301.JPG

dsc_0302.JPG

dsc_0303.JPG

dsc_0304.JPG

Szabás, vasalás, varrás volt a sorrend. Először varrtam brother márkájú géppel, kafa kis szerkezet. Természetesen a Singeremet nem adnám semmiért, de élveztem, hogy simán hangot találtam egy másfajta eszközzel. Értelemszerűen ezt nem fotóztam. :)

dsc_0306.JPG

dsc_0315.JPG

dsc_0322.JPG

A fárasztó keretbevarrás előtt felfrissültünk szendviccsel, kávéval, teával, aztán visszamentünk dolgozni. A hely csinoska, na...

dsc_0319.JPG

dsc_0321.JPG

Egy csipkedarabot, amit általában síkban fektetnek az anyagra én jól megcsavartam, mert nem pénztárcaként fogom használni, tehát nem félek, hogy akad, gyűrődik a dísz.

Ilyen lennék én ha tárca lennék: kívül kissé kopottas (szőttes anyag), belül mi más, vidám pöttyös, és tuti lenne rajtam valami fura, bár ma asszem' megjelenésem tekintetében teljesen konszidált voltam. :)

dsc_0324.JPG

dsc_0325.JPG

dsc_0328.JPG

Barbival olyan volt beszélgetni, mintha régóta barátnők lennénk, és remélem találkozunk még! Mindenkit bíztatok, hogy menjen el hozzá, pikk-pakk megtanít a fortélyokra, és hála neki, talán a két éve? elkezdett Piroskás tárcám  is elkészülhet majd végre!

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgoskezek.blog.hu/api/trackback/id/tr617108687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: workshop
süti beállítások módosítása